Kjære foreldre

Tusen hjertelig takk for nok et fantastisk hyggelig julemarked

Skjermbilde plassenI.PNG

Så var det der igjen. Julemarkedet på steinerskolen i Bærum, med godt vær, og virkelig god stemning. Gårdsplassen har et tynt snelag, og er ellers dekket med halm, gyllent ligger det og luner for alle store og små, som går mellom bodene ute. 

Skjermbilde, Hest og vogn.PNG

Rundt plassen traver den velkjente hesten, med vogn full av barn og foreldre. På godt gammeldags vis, kjører de, i stil til gården selv. 

Skjermbilde, 1. klasse.PNG

Det foregår ting i alle hus rundt tunet. Nesten som en liten landsby er det nå. Kafeene har deilige smørbrød, rundstykker og kaker. Det er nydelig pyntet i alle rom, og en kan gå rundt å se på så mye fint håndverk. Det er bare å kjøpe her. De fleste julegavene kan en få tak i om man tar seg litt tid i hvert rom. Brød, annet bakeverk, delikatesser ad mange slag. Det er nydelige strikkede og sydde plagg. Engler i ulike materialer. Adventskranser og adventskalendere. Bøker, vakre steiner og smykker. Keramikk og kjoler. Riktignok er det november, men julestemning ble det.

Skjermbilde, 2. klasse.PNG

Til alt dette, kommer "månedsfest", fortellerstund, musikk, to skuespill og dukketeater. 9. klasse har hatt skuespill-periode i to uker før markedet. 

Skjermbilde, 3. klasse.PNG

9. klasse har hatt skuespill-periode i to uker før markedet. Da er det hele dager, hvor elevene har samlinger med dramaøvelser, og gruppeøvelser. Det er grupper som også arbeider med kulisser og kostymer. Lys og lyd er det noen som arbeider med, og så er det plakater og program. Det er nok av arbeidsoppgaver, og alt skal bli ferdig på to uker. Det er Elin Marie Akse som kommer inn i denne perioden og holder i alle trådene, og instruerer. 

Skjermbilde, dragen-plakat.PNG

Det ble en helt fantastisk forestilling. Det er ikke lett å forstå riktig hvor høyt, tydelig og langsomt man må snakke for at det skal kunne høres helt til bakerste rad, men det greide disse elevene. Det var gode rolletolkninger og vi ble virkelig beveget og inspirert. Tusen takk til Elin og elevene i 9. klasse, og alle støttefunksjonene, som sammen ga oss denne opplevelsen. 

Skjermbilde, 4. klasse.PNG
Skjermbilde, 5. klasse.PNG

Et herlig lite skuespill om grammatikk fikk vi se nede i den lille teatersalen i småklassebygget. Det var 5. klasse som med den største selvsikkerhet og bravur viste oss ordklassenes funksjoner i språket. Det var så gøy! Tusen takk til Stine og elevene i 5. klasse.

Skjermbilde, 6. klasse.PNG

Noen av elevenes arbeider i bøker og fra håndverkstimene ble vist frem i et rom. Her fikk man et lite innblikk i noen fag, og tema for ulike årstrinn. 

Skjermbilde, 7. klasse.PNG
Skjermbilde, 8. klasse.PNG
Skjermbilde, metalltromme.PNG
Skjermbilde, Drager.PNG
Skjermbilde, plassen III.PNG