Mikkelsmess

Hjertelig velkommen til feiring

Torsdag 28. september, kl. 19.25, ute på skoleplassen.

Skjermbilde, blå medium.PNG

Fra gammelt av er mikkelsmess en feiring fra katolsk tid i Norge, og står på primstaven med en vekt. All avling skulle være i hus til mikkelsmess, sauene hentet fra fjellet og buskapen ellers i hus. Så kunne sneen komme.

I steinerskolen feirer vi både års- og høytider, med fester. På den måten får året noen faste punkter, en god rytme, som gir anledning til å ta frem ulike kvaliteter ved menneskelivet. Mikkelsmess er både en høsttakkefest og en feiring av motet til å skape nytt. Det er godt å få lov til å være takknemlig for alt som ble til, alt det jorden gir oss av de søteste frukter, det gylne korn og grønnsaker i alle farger og former. Hvordan kan vi få takket, vi som mottar så rike gaver?

Skjermbilde, bønner.PNG

Ja, vi har en ide! Et kunstverk er en gave vi kan gi tilbake. Nå, når naturen har gitt fra seg det den har skapt, og mørket blir en stor del av dagen, kan vi skape et kunstverk sammen, alle, nå når høststormene for døren.  For å skape noe nytt behøves det stort mot, for det nye er ukjent, og det ukjente kjennes ikke trygt for oss mennesker. Erkeengelen Mikael står for en slik motskraft som trengs for å kvitte seg med gammelt slagg, for så å skape det nye, ennå ukjente.

Vi skaper noe som ikke finnes der fra før, og dette kunstverket som vi vil skape er ikke til nytte, vi får ingen premie for det, det er ikke for å vise oss frem, eller være flinke, nei, det skal bli en hendelse i våre liv, i et bittelite tidsrom, på en bitteliten plass i verden, der vi deltar i å skape et bittelite, eller stort, kunstverk. Er dere med?

Skjermbilde blått, smalt.PNG

Vi har en plan, et slags omriss, og gjør gode forberedelser, øver noe, men på dagen, tar vi motet til oss, og har tillit til at det skjer noe viktig, flott, magisk og vakkert, der og da, sammen i et fellesskap. Det er det vi ønsker med vår lille halvtime på tunet en begynnende høstkveld i september hvert år.

Hjertelig velkommen, unge gamle, små og store som vil være med.

                                                                                                                      -Vibeke