SOMMERKONSERT MED GIDEONS MUSIKKSKOLE PÅ VÅRMARKEDET 25. MAI

17.maiprogram2019.JPG
nyttårsforestilling.PNG
Skjermbilde vennskap.PNG

Tirsdag 11.sept:

 18:00   Foreldremøte:

Vi møtes i klasserommene og arbeider i grupper.

 kl 18.30-20.00: Foredrag med Frode Jøsang i gymsalen, Fokus på: Positive læringsmiljøer og vennskap i et foreldreperspektiv.

 kl 20-21: Foreldre og lærere møtes i sine respektive klasser, der samtalen fortsetter. Hvordan kan foreldre hjelpe sitt barn til å ha det godt på skolen?  Elev-elev relasjonen er alltid lærerens ansvar, altså ikke barnas, men også foreldrene ansvar. Her har vi alle mye å lære! 

Høstens store sang-prosjekt er «Stjerna fra Øst».   Velkommen til konsert med 2. til 7. klasse, Geirr Lystrup og Moskva balalaika kvartett -  tirsdag 5. desember.  Handlingen er juleevangeliet flyttet til taigaen. Geirr Lystrup har skrevet tekstene og melodiene er russiske folkemelodier. Det blir kor og solosanger.  Konserten er i gymsalen, starter kl. 18.00 og varer i litt over 1 time.

Høstens store sang-prosjekt er «Stjerna fra Øst».

Velkommen til konsert med 2. til 7. klasse, Geirr Lystrup og Moskva balalaika kvartett - tirsdag 5. desember.
Handlingen er juleevangeliet flyttet til taigaen.
Geirr Lystrup har skrevet tekstene og melodiene er russiske folkemelodier. Det blir kor og solosanger.

Konserten er i gymsalen, starter kl. 18.00 og varer i litt over 1 time.


julemarked

OBS! Ny tid for Girlpower. Koret øver mellom 1350 og 1435.

 

 

Til foreldre og foresatte i 7, 8, 9 og 10. klasse

Torsdag 16. mars skal elevene ha et undervisningsopplegg i regi av Skeiv ungdom for å lære mer om kjønns- og seksualitetsmangfold og det å falle utenfor heteronormen og de tradisjonelle kjønnsbåsene.
I denne forbindelse tilbys et foredrag til de voksne i gymsalen torsdag 16. mars kl. 18 i regi av undervisningsmodellen "Rosa kompetanse". Møt opp og se om du lærer noe nytt og får et bedre grunnlag til å drøfte viktige verdi- og samfunnsspørsmål med din tenåring!
Stikkord: Likekjønnet vielse. Bruken av pronomenet «hen». Det å bruke «homo» som skjellsord. Rettigheter for skeive. Hatkriminalitet. Høyere risiko for depresjon og selvmord. Født i feil kropp. Oslo pride. Regnbueflagg. Hva står egentlig bokstavene LHBTI for?

«Rosa kompetanse er en undervisningsmodell utviklet av LLH, finansiert av Helsedirektoratet, Politidirektoratet, Utdanningsdirektoratet og Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet. Vi underviser helsepersonell, barnevernsansatte, skoleansatte, politi og påtalemyndighet om hvordan vi kan snakke trygt om kjønn og seksualitet. Målet er å bidra til økt kunnskap om det å være lesbisk, homofil, bifil, transperson og/eller skeiv i dagens Norge. Slik kan mennesker som jobber med mennesker møte alle på en ivaretakende og inkluderende måte, og lhbt-personer kan kjenne seg trygge på skolen, hos politiet og i møte med helse- og sosialtjenesterwww.foreningenfri.no/


 

Grav litteratur- og teatergruppe inviterer til nyttårsforestilling på Steinerskolen i Bærum!

«Piken med svovelstikkene» (H.C. Andersen) «Den hellige natten» (Selma Lagerløf) utsnitt fra «En glad gutt» (Bjørnstjerne Bjørnson) «Kongsemnene (Henrik Ibsen) «Kjøpmannen i Venedig» (William Shakespeare) «Ellisiv og Harald Hårdråde» (Ingeborg Refling Hagen) samt dialoger, enaktere, dikt og sanger knyttet til jul.

skuespill.jpg

Lørdag 21. januar 2017, 17:00
Aulaen på Steinerskolen i Bærum
Grav gårdsvei 5, 1358 Jar
Gratis entré – Loddsalg

Skuespillere (5–14 år) Agathe, Agnes, Aksel Johannes, Alva, Anastasia, Andrea, Benedicte, Billie, Eira, Fredrik, Helena, Ingrid, Johanna, Leonora, Lotte, Maja, Maria, Nora, Oscar, Rakel, Richard, Samuel, Sebastian, Vilma, Zakhar
Musikk Jonas Janss Haugli (cello), Alma Kraggerud (fiolin), Asgeir K. Lysdahl (klaver), Aksel Johannes S. Rykkvin (sang)
Regi Liv Cecilie Birkeland, Anne Jorunn Kydland, Maj-Christel Skramstad

Arrangementet er støttet av Bærum kommune og Akershus fylkeskommune Takk til Steinerskolen i Bærum for bruk av lokaler.


 

Gå ikke glipp av årets siste Månedspost for 2016

[...] Det er godt å få denne lille fem minutters stunden på morgenen i den travle tiden før jul. Noen minutter, der det svake morgengryet bare hjelpes av stearinlys, der alle synger sammen, og vandrer stille ut igjen. Les mer her.


 

Nå er Månedsposten for november 2016 ute!

[...] Det er ikke bare innholdet i en fortelling eller tekst som betyr noe. Det å sanse lydene og kraften og rytmen i et språk er en berikelse som kan gå mye dypere enn innholdet. Les mer her.


 

Eplemost fra Øverland Gård kan nå kjøpes på skolen!

eple1.jpg

Nå kan du kjøpe Eplemost fra Øverland i resepsjonen på Låven. Eplemosten selges som 1 liter flasker og 3 liter bag-in-box. Den er økologisk, har ingen tilsetningsstoffer og en holdbarhet på to år. For å se priser klikk herOverskuddet fra salget går til skolehagen. 


 

Kom i julestemning!

Her finner du boder med mange fine gaver og god økologisk mat. Vi har som vanlig hest med vogn, popping av popkorn over åpen ild, pepperkakebaking, salg av kranser, grøtloft, støping av tinnsoldater og mye mer. Hjertelig velkommen! Åpningstider Lørdag 19. november 12:00 - 17:00 & Søndag 20. november 12:00 - 17:00


 

Julemarkedskomiteen ønsker velkommen til verksteder på Grav gård!

julemarked 2016.jpg

Nå kan foreldre ved skolen melde seg på ulike verksteder for produksjon til årets Julemarked. Å delta på verksted er både sosialt, lærerikt og en fin måte å lage varer til markedet. For å lese om de forskjellige verkstedene og påmelding klikk her. Klikk her for å følge med på Facebook. 


 

Les Månedsposten for oktober 2016 

FELLES SANG.JPG

Kommunikasjon dreier seg om meningsgenerering mellom levende mennesker som omdanner kunnskap, ikke overføring av informasjon [...] Les mer her


 

Oppskrift på pennal til voksfarger

For å printe oppskriften klikk her.


 

Oppvinning og gjenbruk av skrapmetall

Kniv,sløyd.PNG

På Steinerskolen i Bærum får elevene jobbe med oppvinning og gjenbruk av skrapmetall. Slik tilegner de seg kunnskap om metall som materiale, men gjør seg også viktige refleksjoner rundt gjenbruk og reparasjon. Håndverkslærer i tre- og metallsløyd, Vidar Aaseng, deler her sine erfaringer og tanker [...] For å lese hele artikkelen klikk her.


 

Les Månedsposten for september 2016

IMG_9752.JPG

Det handler om å ha en plan, et omriss, gjøre gode forberedelser, øve, og så ha tillit til at det skjer noe viktig, flott, magisk og vakkert, der og da, sammen i et fellesskap. Det er det vi ønsker med vår lille halvtime på tunet en begynnende høstkveld i september hvert år [...] Les mer her.