SFO på Steinerskolen i Bærum

Skolefritidsordningen er et tilbud til barn i 1. til 4.klasse. Åpningstidene er hver dag 12:45 – 17:00. 
SFO holder åpent i høstferien og vinterferien samt noen dager i andre ferier og åpningstidene i ferier er 08:30 – 16:30.
Når det er skoleferier er 1. klasse-SFO stengt, men 1. klassingene kan være med på «Stjerne-SFO» der de er sammen med 2. til 4. klassingene. SFO åpner to uker før skolestart og holder åpen til og med siste uken i juni.


1. klasses SFO

I  1. klasse fungerer SFO som en forlengelse av skoledagen og foregår i og utenfor «Solstua» sammen med de samme voksne som har fulgt dem gjennom skoledagen. I 1. klasse lager elevene i stand mat for tiden de er på skolen, men de må ha med seg matpakke for tiden de er på SFO.
Et ekstra klesskift er også alltid godt å ha  på SFO i tillegg til egne innesko.

2. til 4. klasse SFO  

2. til 4. klassingene har SFO fra skoledagen slutter, 12:45 eller 13:40. Når skoledagen er over blir de møtt utenfor klasserommene av en av de ansatte på SFO som passer på at barna får med seg sekker, skotøy, yttertøy, klesskift, instrumenter og annet som skal være med hjem (er det noe som blir glemt er det likevel ikke lang vei over tunet).

Dagsrytmen på SFO

12:45 – 14:00 Fri lek ute
14:00 – 14:30 Et måltid basert på økologiske råvarer
14:30 – 16:30 Fri lek inne eller ute

Skole og fritid

Når man har sittet lenge og konsentrert seg, øvd på vanskelige ting og kanskje prøvd nye ting for første gang da er det godt å få tid og ro til å leke i fred. For oss på SFO er det viktig at det, for barnas skyld, er forskjell på skole og fritid, derfor legger vi stor vekt på den frie leken. Leken er en oase av kreativitet hvor barna får anledning til å bearbeide dagen og fortidens opplevelser. De prøve ut sosiale ferdigheter, spiller spill, vinner og tape, sammen med venner. Den gode frie leken er skapende men det skal selvsagt også være rom for å kunne skape med materialer, på SFO får barna lage ting med garn, modelleringsleire, tekstiler, tegnemateriell og mye mer. 

Matlaging

Camilla Wilse som er er mat- og miljøveileder på oppdrag fra Debio Info og utdannet steinerpedagog, har kurset de ansatte på SFO om økologisk matlaging og bærekraftig menyplanlegging. Vi bestiller mye av maten via nettbutikken 123 levert, det vi ikke får levert derfra handler vi på Coop på Bekkestua. Det meste av det vi spiser er økologisk, med unntak av de varene vi ikke finner slik som revet ost, brunost, kaviar, makrell i tomat og enkelte gluten- og meierifrie produkter. Det kan likevel skje at enkelte økologiske varer er utsolgt og må byttes ut med andre. De matallergiene vi har fått beskjed om tas det hensyn til med egen tilpasset mat.

Ukemeny

Mandag
Müsli og havregrøt med ferske epler, bananer,
kanel og melk. Grønnsaker til tirsdag forberedes.
Tirsdag
Grønnsakssuppe med diverse rotgrønnsaker og en skive med brød til hver.
Onsdag
Diverse brødmat med egg, ost, kaviar, urtepaté, brunost, epler, bananer, agurk,
paprika. For de som vil er det kanskje rester av grønnsakssuppen fra tirsdag.
Torsdag
Grov pasta med tomatsaus, gulerøtter og løk. Er det mer rester fra suppen
har vi i litt i sausen for mer næring. Pizzadeig til dagen etter settes.
Fredag
Pizza med hjemmelaget bunn og saus toppet med mais, sopp, gjerne oliven, spinat, ost m.m.

Kontakt

Tlf: 67 16 22 80
46 93 00 65
Telefontid: 12:45 - 17:00
E-post: sofie.bjorneng
(at)steinerskolen.no

 

 

Ansatte

Leder-SFO
Sofie Bjørneng

Assistenter SFO
Johanne Wroldsen
Marianne M. Marcussen